Print Options:

Paris-Brest

Hoeveelheid20 PortiesVoorbereidingstijd20 minKooktijd1 hrTotale tijd1 hr 20 min

Paris-Brest is een Franse klassieker dat veel lijkt op een donut. De Paris-Brest is gemaakt met een basis van soesjesbeslag en wordt na afkoelen doorgesneden en gevuld met een room/ crème van praliné.

Paris-Brest

 55 g boter
 70 g bloem
 125 g water
 0,25 tl zout
 0,50 tl kristalsuiker
 3 eieren+ 1 eidooier
 150 g hazelnootpraliné
 250 g crème pâtissière
 400 g botercrème
 50 g amandelschaafsel
 poedersuiker
1

Doe de water, suiker, zout en boter in een pan en verwarm dit.

2

Zeef de bloem drie keer en voeg dit toe aan de pan. Klop door, totdat de bloem volledig is opgenomen. Haal de pan van het vuur.

3

Voeg drie eieren een voor een toe en klopt dit door, totdat het deeg soepel is.

4

Vet een bakplaat in en bestuif lichtjes met bloem.

5

Bak de soezen af op 180 graden Celsius in 25 minuten. De oven mag absoluut niet opengaan.

6

Vul een spuitzak met het deeg en spuit deegcirkels en besmeer elk cirkeltje met een eidooier. Bestrooi ten slotte de cirkels met amandelschaafsel. Het teveel aan amandelschaafsel kun je van het werkblad tikken.

7

Klop de crème pâtissière luchtig samen met de botercrème. Voeg de pralinépasta toe en klop door totdat het een egale massa is.

8

Snijdt de soezen door en vul de soezen met de crème. Leg het deksel erop en bestrooi de Paris-Brest met poedersuiker.

Voeding Facts

Porties 0