Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2-3 centimeter groot.
Was de aardappelblokjes en dep ze droog met wat keukenpapier
Verwarm de oven op 200 graden voor (normale oven op bakstand).
Plaats de aardappelblokjes in een grote kom en voeg wat olijfolie toe en peper en zout.
Schep de aardappeltjes goed door elkaar en plaats ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak de patatas bravas in 40 minuten mooi knapperig bruin in de oven. Schep ze halverwege even allemaal om zodat alle kanten mooi bruin worden.
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes en bak ze even wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe, roer door en laat dit even kort mee bakken.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en de cayennepeper, suiker, paprikapoeder en wat peper en zout.
Laat de tomatensaus een paar minuten pruttelen op een laag vuur.
Plaats de tomatensaus daarna even in de blender voor een gladde saus (je kunt de saus ook zo, net wat je zelf lekker vindt).
Haal de patatas bravas uit de oven, plaats ze in een schaal en schep de saus erover heen.
Bestrooi de patatas bravas met wat fijngehakte peterselie of andere verse kruiden.