Afdrukopties:

Pesto

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd10 minuten

Pesto Genovese Recept
 1 bos basilicum(25-30 gram verse basilicumblaadjes)
 50 g geraspte parmezaanse kaas (vervang eventueel de helft door geraspte pecorino kaas)
 10 g pijnboompitjes (geroosterd in een droge koekenpan)
 1 teentje knoflook (2 voor een pittigere knoflooksmaak)
 50 ml olijfolie (milde variant)
 Zout naar smaak
Pesto maken
1

Doe de knoflook met wat zeezout in de vijzel en vijzel tot je een knoflookpasta krijgt

2

Voeg nu de blaadjes basilicum toe en eventueel nog wat grof zeezout (hierdoor houd de basilicum zijn groen kleur en malen de blaadjes makkelijker fijn) en draai met de vijzel de basilicum fijn tot er een groen sap ontstaat

3

Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes toe en vijzel tot een gladde pasta

4

Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en meng met de vijzel goed door

5

Schenk als laatste de olijfolie in beetjes erbij terwijl je met de vijzel blijft roeren

Voedingswaarden

Opdieningen 0