Afdrukopties:

Pizza maken

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd40 minuten

pizza maken

Ingrediënten pizzadeeg
 0,30 l lauw water
 1 zakje gist
 500 g bloem
 1 theelepel zout
 goede scheut olijfolie
Ingrediënten pizzasaus
 1 blik hele gepelde tomaten
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel tomatenpuree (optioneel)
 1 theelepel oregano of Italiaanse kruiden
 zout en peper
 scheutje olijfolie
Overige ingrediënten
 toppings (naar eigen keus)
Pizzadeeg maken (bodem)
1

Doe de bloem in een mengkom.

2

Voeg de gist toe en meng door de bloem.

3

Voeg nu het zout toe.

4

Voeg 3 kwart van het water toe en daarna de olijfolie.

5

Roer het door elkaar.

6

Meng het deeg tot een bal en voeg eventueel het overige water toe tot je een goede deegbal krijgt.

7

Is het deeg te nat voeg? Dan nog wat bloem toe en is het te droog voeg dan nog wat extra water toe.

8

Kneed het deeg een minuut of 8 goed door.

9

Dek de mengkom met het deeg nu af met aan natte theedoek en zet weg op een warme plaats.

10

Laat het deeg nu rijzen voor een uur.

Pizzasaus maken
11

Snipper de ui en hak de knoflook goed fijn.

12

Zet een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.

13

Fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook licht aan zodat de smaken goed vrij komen, zorg dat de ui en knoflook niet kleuren.

14

Voeg dan eventueel een eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee in de pan om te ontzuren (tomatenpuree is optioneel, je krijgt een iets vollere tomatensmaak maar is niet perse nodig, zonder tomatenpuree is de saus ook lekker).

15

Voeg nu het blik gepelde tomaten toe en laat even zachtjes doorpruttelen.

16

Pureer de saus daarna met de staafmixer en zet terug op het vuur.

17

Voeg de oregano of italiaanse kruiden toe.

18

Breng op smaak met wat zout en peper.

Pizza maken
19

Verwarm de oven voor op 250 graden.

20

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en kneed nog even goed door.

21

Maak nu van elk deel een bal en rol daarna uit tot een mooie ronde pizzabodem.

22

Beleg de pizzabodem nu met Pizzasaus en daarna met de toppings die jij zelf lekker vind, denk hierbij aan diverse groenten, champignons, ham, salami, ansjovis, diverse kaas soorten, paprika, olijven, ham, ananas enz. De ideeën zijn eindeloos.

23

Als finishing touch maak je de pizza af met kaas.

Pizza bakken
24

Bak nu de pizza af in een voorverwarmde oven van 250 graden. De pizza moet nu ongeveer 7 minuten in de oven. Heb je een pizzasteen dan zou ik die gebruiken voor het bakken van je pizza, zo krijg je een lekker krokante bodem. Gebruik anders een bakplaat die je bij het voorverwarmen al in de oven had staan, dan bakt de pizza ook lekkerder. Smeer de rand van de pizza na het bakken even in met wat knoflookolie.