Afdrukopties:

Poffertjesbeslag zelf maken, het lekkerste poffertjes recept

Opbrengsten50 portiesVoorbereidingstijd1 uur 10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd1 uur 25 minuten

poffertjesbeslag

Ingrediënten
 300 ml melk
 200 g patentbloem
 ½ theelepel zout
 1 zakje droge gist
 1 ei
 35 g gesmolten boter
 1 scheutje stroop
 roomboter en poedersuik
Poffertjesbeslag maken
1

Meng een snuf zout met de bloem en zeef dit samen boven een beslagkom.

2

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg dan de gist aan de melk toe.

3

Roer door en voeg het melk/gist mengsel bij de bloem en roer goed door.

4

Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer tot een glad beslag.

5

Voeg als laatste de stroop of de suiker toe en roer nogmaals goed door.

6

Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat een uur rijzen.

7

De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelen.

8

Giet het beslag in een beslag fles als je die hebt.

Poffertjes bakken
9

Zet een poffertjespan op het vuur en laat heet worden.

10

Voeg dan in elk kuiltje wat olie of gesmolten boter toe, dit gaat het beste met een kwastje.

11

Vul nu elk kuiltje voor ¾ met poffertjes beslag.

12

Laat bakken tot 1 kant mooi bruin is.

13

Draai nu de poffertjes met een vorkje om en bak nog even tot de andere kant ook mooi bruin geworden is.

14

Serveer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter.

Voedingswaarden

Opdieningen 0