Afdrukopties:

Pompoen koekjes

Opbrengsten24 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

pompoen koekjes

Ingrediƫnten
 200 g zelfrijzend bakmeel
 1 theelepel koekkruiden
 1 vanillestokje
 1 eiwit
 1 dooier
 200 g pompoen (in blokjes zonder schil)
 75 g ongezouten zachte boter
 90 g fijne suiker
 poedersuiker om te bestrooien
Pompoen koekjes maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Zet de pompoen met een klein beetje water en het opengesneden vanillestokje op het vuur en kook tot de blokjes zacht zijn en giet af.

3

Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg weer bij de pompoen.

4

Prak de pompoen fijn met een vork.

5

Meng de pompoenpuree samen met de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar.

6

Maak hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat hierbij genoeg ruimte over tussen de koekjes.

7

Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte eiwit.

8

Zet in de oven voor 20-25 minuten.

9

Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Voedingswaarden

Opdieningen 0