Print Options:

Pompoen pannenkoekjes

Hoeveelheid10 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

Pompoen pannenkoekjes

Ingrediënten
 200 g pompoenpuree (is ongeveer 350 gram rauwe pompoen in blokjes)
 2 eieren
 275 ml karnemelk
 ¼ tl gember
 ½ tl kaneel
 1 tl bakpoeder
 150 g bloem
 olie of vloeibare boter om in te bakken
Pompoen pannenkoekjes maken
1

Schil en snijd eerst de pompoen in stukjes.

2

Zet nu de pompoenstukjes op met een klein laagje water en breng aan de kook.

3

Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.

4

Giet af en pureer de pompoen zodat je pompoenpuree krijgt.

5

Laat de pompoenpuree afkoelen.

6

Meng dan de pompoen puree met de karnemelk, 2 eieren, een theelepel bakpoeder, ¼ theelepel gemberpoeder en een ½ theelepel kaneel goed door elkaar.

7

Voeg nu al roerend met een garde de bloem erdoor tot je een mooi glad beslag krijgt.

8

Zet nu een koekenpan op het vuur en giet hier een klein beetje olie of vloeibare boter in.

9

Als de pan goed heet is schep je met een pollepel wat beslag in de pan, ik kon 2 pannenkoekjes tegelijk bakken.

10

Als 1 kant mooi bruin is en de bovenkant van het beslag gestold is kun je het pannenkoekje omdraaien.

11

Bak deze kant ook mooi bruin en haal dan uit de pan.

12

Bak zo verder tot al het beslag op is.

Voeding Facts

Porties 0