Afdrukopties:

Pompoensalade met spinazie, geroosterde pompoen en geitenkaas

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Ingrediënten voor de salade
 1 zak spinazie
 ½ pompoen
 150 g geitenkaas
 75 g geroosterde pompoen pitjes
 tijm
Ingrediënten voor de dressing
 5 eetlepel balsamico azijn
 2 theelepel suiker
 3 theelepel mosterd
 12 eetlepel olijfolie
 zout & peper
Pompoensalade met spinazie, geroosterde pompoen en geitenkaas maken
1

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar op de olijfolie na. Roer goed door elkaar, hierdoor lost de suiker goed op in de azijn.

2

Voeg als laatste de olijfolie toe en proef na, eventueel nog wat zout en peper toevoegen.

3

Je kunt ook een klein jampotje nemen als je dressing maakt, hierdoor kun je alle ingrediënten makkelijk mengen door het jampotje te schudden.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Schil de pompoen (of laat de schil erom zitten net waar je voorkeur naar uitgaat) en snijd de pompoen in 8 tot 12 parten en haal de pitten en draden eruit. Snijd vervolgens de pompoen in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

6

Meng de stukjes pompoen met 3-4 eetlepels olijfolie en bestrooi daarna met takjes tijm, zout en peper.

7

Bak de pompoenstukjes voor 20-30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

8

Meng in een kom een groet hand spinazie met 2 of 3 eetlepels van de balsamicodressing en leg op een bord (doe dit pas net voor het serveren anders word de spinazie zacht en slap.

9

Strooi de pompoen, geitenkaas en pompoenpitjes over de spinazie en sprenkel nog 1 of 2 eetlepels balsamico dressing over de salade.

Voedingswaarden

Opdieningen 0