Print Options:

Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd45 minKooktijd50 minTotale tijd1 hr 35 min

quiche met gegrilde groenten

Ingrediënten
 240 g bloem gezeefd
 120 g koude boter in kleine blokjes
 2 eieren losgeklopt
 2 el koud water
 1 tl zout
 2 tl gedroogde oregano
 1 paprika
 1 courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik
 1 aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik
 1 pakje groene aspergestips
 12 cherrytomaatjes
 100 g geitenkaas blokjes
 4 eieren
 240 ml room
 240 ml melk
 2 tl Italiaanse kruiden
 olie
 peper & zout
Quiche met gegrilde groenten maken
1

Maak eerst het hartige taart deeg door alle ingrediënten kort samen te voegen, kneed zo kort mogelijk en zodra het deeg klaar is pak het in plastic folie in en leg het voor minimaal een half uur in de koelkast alvorens het deeg uit te gaan rollen.

2

Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de groenten gaan grillen.

3

Smeer de plakken groenten in met olie en bak ze in een goed warme grillpan tot de groenten bijna beetgaar zijn, ze mogen nog wel wat knapperig zijn want ze gaan zo ook nog in de oven. Draai de groenten steeds zo om dat je een mooi grillpatroon krijgt (voor een salade met gegrilde groenten staat dat mooi, voor een hartige taart is het iets minder zichtbaar).

4

Leg zodra de groenten bijna beetgaar zijn op een bord en grill door tot alle groenten gegrild zijn.

5

Strooi wat vers gemalen peper en zout over de gegrilde groenten.

6

Verwarm dan de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik.

7

Bekleed de bakvorm hiermee (laat het deeg bovenaan wat uitsteken, het deeg krimpt nog iets bij het bakken) en bak de bodem dan blind voor 15 minuten met blindbakvulling en nog 5 minuten zonder blindbakvulling.

8

Verdeel dan de gegrilde groenten over de bodem en daarna de cherrytomaatjes en de geitenkaas.

9

Roer dan de eieren met de melk, de room en de Italiaanse kruiden tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.

10

Verdeel het ei-room mengsel over de gegrilde groenten en zet de taart terug in de oven.

11

Bak nogmaals voor ongeveer 30-35 minuten op 180 graden tot het ei-room mengsel gestold is en de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

12

Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen alvorens aan te snijden.