Print Options:

Quinoa salade met feta, rucola en mango

Hoeveelheid6 PortiesVoorbereidingstijd35 minKooktijd10 minTotale tijd45 min

Ingrediƫnten
 2 mango's
 200 g feta
 80 g rucola
 24 gedroogde zontomaatjes op olie
 4 el pijnboompitten
 1 komkommer
 1 gele paprika
 peterselie
 300 g quinoa
 Olijfolie
 Gembersap
 Balscamico
 peper & zout
 kruiden
Quinoa salade met feta, rucola en mango maken
1

Kook de quinoa in een pan met ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Koop bij voorkeur builtjes quinoa. Dat is veel makkelijker met afgieten en afkoelen. De quinoa verdwijnt namelijk door vrijwel elke zeef en vergiet).

2

Haal de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in blokjes van een halve centimeter.

3

Schil de komkommer en eventueel de zaadlijsten. Snijd ook de komkommer in blokjes van een halve centimeter.

4

Was de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes van een halve centimeter.

5

Snijd de zongedroogde tomaat en feta in kleine stukjes

6

Laat de quinoa even afkoelen in de pan wanneer deze gaar is. Giet hem daarna af en spoel de builtjes even onder koud water. Zo zijn ze niet meer loeiheet.

7

Bak de pijnboompitten even mooi goudbruin in een droge koekenpan op laag vuur.

8

Meng alles door elkaar samen met de rucola en peterselie.

9

Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, wat gembersap, zout, peper en kruiden naar keuze.

10

Je kunt deze quinoa salade als hoofdgerecht eten, maar ook als lunch of bijgerecht.

Voeding Facts

Porties 0