Afdrukopties:

Recept om melanzane alla parmigiana recept zelf te maken

Opbrengsten6 portiesVoorbereidingstijd15 minuten

Aubergines zijn het voorbeeld van groente met een umamismaak. Dit recept voor melanzane is superlekker om tijdens de lente en zomer te maken.

Recept om melanzane alla parmigiana recept zelf te maken

 3 aubergines
 1 grote ui
 2 tenen knoflook
 1 bos basilicum
 200 g mozzarella
 175 g Parmezaanse kaas
 2 eetlepel rodewijnazijn
 1 handje paneermeel
 750 g biologische tomatenblokjes uit blik
 6 eetlepel olijfolie
 bloem
1

Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius.

2

Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi rijkelijk met zout. Laat staan voor 30 tot 45 minuten en dep dan iedere plak droog. Haal iedere plak aubergine door de bloem en frituur vervolgens goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Breng licht op smaak met peper en zout.

3

Snipper de ui, hak de basilicum en hak de knoflook en fruit dit op laag vuur in de olijfolie. Blus af met de wijnazijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kook door en maak de saus glad met een staafmixer. Breng dit op smaak met zout en peper.

4

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

5

Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.

6

Maak nu de melanzane alla parmigiana. Schep een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal. Doe dan overal een plakje mozzarella op tot de schaal vol is. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en leg er vervolgens een laagje aubergines op. Herhaal dit proces tot de aubergine en kaas op is. Eindig met tomatensaus en bestrooi dit rijkelijk met Parmezaanse kaas. Top de Melanzane alla parmigiana met paneermeel en bak af voor ongeveer 30 minuten in de olie.

Voedingswaarden

Opdieningen 0