Afdrukopties:

Recept om zelf cranberrysaus te maken

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

cranberrysaus maken recept

Ingrediënten
 500 g diepvries cranberry's
 1 perssinaasappel
 200 g donkere basterdsuiker
 ½ theelepel zout
 200 ml rode port
 6 kruidnagels
 1 kaneelstokje
Cranberrysaus maken
1

Boen de sinaasappel goed schoon en haal de buitenste laag eraf met de rasp.

2

Rasp daarna de sinaasappel en pers de vrucht uit.

3

Plaats een steelpan op laag vuur en plaats hier 50ml sinaasappelsap, de rasp, suiker, zout, port, kruidnagels, kaneelstokje in.

4

Roer door en laat zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

5

Snijd daarna twee derde van de cranberry’s in stukjes.

6

Laat de cranberrysaus nog weer vijftien minuten zachtjes koken tot de saus indikt.

7

Snijd ook het laatste deel van de cranberry’s in stukjes (niet te fijn, maar door de helft of in drie stukjes).

8

Laat de saus nog even tien minuten pruttelen op laag vuur.

9

Proef of de saus goed van smaak is en voeg eventueel nog wat kruiden toe.

10

Verwijder het kaneelstukje en de kruidnagels voordat je de saus serveert.