Print Options:

Recept om zelf de lekkerste hamburgers te maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd3 minKooktijd12 minTotale tijd15 min

Ingrediƫnten
 500 g gehakt van rundvlees
 1 ui
 1 teen knoflook
 10 druppels Worchestersaus
 1 el ketchup
 1 tl rozemarijn
 1 mespunt cayennepeper
 ½ zakje Inproba nasi goreng kruiden
 1 el olijfolie
 4 hamburgerbroodjes
 2 uien
 1 rijpe avocado
 20 g boter
 4 plakjes bacon
 1 vleestomaat
 4 plakjes augurk
 1 pakje cheddarkaas
 1 zakje veldsla
 kerrie-mayonaise
 peper & zout
Hamburger maken
1

Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.

2

Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.

3

Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.

4

Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.

5

Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.

6

Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.

7

Snijd de tomaat en avocado in plakken.

8

Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.

9

Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.

10

Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.

11

Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.