Print Options:

recept voor butter chicken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

Butter chicken, of boterkip, is een gerecht uit Noord-India. Het is ook een van mijn favoriete recepten om te maken als ik een Indiase rijsttafel op tafel zet.

recept voor butter chicken

 600 g kipfilet of kippendij
 0,50 el komijnzaad
 0,50 el korianderzaad
 2 kruidnagels
 1 tl fenegriekpoeder
 0,50 tl kurkuma
 1 tl paprikapoeder
 1 pinch chilipoeder
 1 tl zout
 1 geperste knoflookteen
 10 g gember
 2 el volle yoghurt
 1 ui in dunne halve ringen
 3 gehakte knoflooktenen
 0,50 tl kurkuma
 2 tomaten
 20 g gember
 1,50 el tomatenpuree
 0,50 el rietsuiker
 50 ml kookroom
 50 g roomboter
1

Maak als eerste de marinade. Doe de komijn, koriander en kruidnagels even roosteren in de pan. Maal het vervolgens fijn met een vijzel.

2

Voeg vervolgens een 0,5 theelepel kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, zout toe aan de kruidenmix.

3

Meng dit met de yoghurt, 10 gram gember en de knoflookteen. Snijd de kip in blokjes en marineer het vlees hierin voor vier tot twaalf uur.

4

Maak vervolgens de saus. Fruit de uien voor 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 20 gram geraspte gember toe en 3 gehakte knoflooktenen. Draai het vuur laag en fruit dit door voor 4 minuten, terwijl je regelmatig roert.

5

Voeg de tomatenpuree, suiker, tomaten en zout toe aan de pan en gaar dit door voor vijf minuten.

6

Blus af met 100 milliliter water en stoof dit op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg in de laatste twee minuten de kookroom toe.

7

Zodra de saus klaar is doe je deze pureren in een blender of met een staafmixer.

8

Zet een grillpan op hoog vuur en spies ondertussen de kip op een stokje. Gril het vlees voor vijf minuten, totdat het vlees een kleurtje krijgt en gaar is. Zet de saus op het vuur en voeg de boter toe aan de saus. Voeg de kip toe aan de pan en roer goed door. Serveer dit met rijst en/ of naanbrood.

Voeding Facts

Porties 0