Print Options:

Recept voor oesters voor gegratineerde oesters

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd5 minKooktijd20 minTotale tijd25 min

Een leuke variatie om je tafelgenoten te verrassen.

 6 oesters
 100 ml witte wijnazijn
 1 sjalot
 1 laurierblad
 5 gekneusde peperkorrels
 1 ei
 125 g gesmolten boter
 1 handje kervel
1

Snijd de oesters open.

2

Zet de gastrique door de witte wijnazijn, laurier, sjalot en peperkorrel 5 minuten lang te koken. Zeef de massa in een bekken en wacht tot het licht is afgekoeld.

3

Voeg de eidooier toe en tik de saus luchtig met een garde boven het vuur of au bain-marie. Zodra de saus gebonden is rond de 75 graden voeg je de gesmolten boter toe.

4

Hak de kervel en voeg deze toe aan de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5

Zet een salamander aan of oven met een verwarmelement aan de bovenkant van de oven. Schep de saus over de oesters en gratineer de oesters totdat de saus iets gekleurd is.