Print Options:

Shakshuka zelf maken volgens origineel recept

Hoeveelheid3 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd20 minTotale tijd30 min

Een mooi vegetarisch gerecht die je zo hebt gemaakt. Ideaal als lunch, maar ook om in de avond te eten!

Shakshuka

 olijfolie
 1 el paprikapoeder
 1 tl korianderpoeder
 0,50 el komijnpoeder
 0,50 tl cayennepeper
 1 groene paprika
 1 witte ui
 2 tenen knoflook
 1 scheut witte wijn
 6 eieren
 1 bosje koriander en/of platte peterselie
 1 blik gehakte tomaten
1

Maak de witte ui en paprika schoon.

2

Snijd de uien en paprika in blokjes en hak de knoflook.

3

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en voeg de uien, knoflook en paprika toe. Fruit dit voor ongeveer vijf minuten.

4

Draai het vuur laag en voeg dan de kruiden toe. Roer goed door en myoteer dit voor ongeveer twee minuten. Let er op dat de kruiden niet aanbranden.

5

Blus het geheel af met witte wijn en voeg ook het blikje tomaten toe aan de saus.

6

Breng het aan de kook en laat het vervolgens pruttelen voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7

Breek de eieren en laat ze vallen in de saus. Dek nogmaals af en kook ze tot de gewenste garing.

8

Garneer het gerecht met de platte peterselie en koriander.

Voeding Facts

Porties 3