Afdrukopties:

Sinaasappelmousse

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

sinaasappelmousse

Ingrediënten
 2 blaadjes gelatine
 schil van 1 sinaasappel
 90 ml sinaasappelsap (vers)
 250 ml slagroom
 80 ml yoghurt
 65 g suiker
Sinaasappelmousse maken
1

Week in een klein beetje water de 2 gelatineblaadjes.

2

Rasp de schil van 1 sinaasappel en zet dit samen met de suiker en het sinaasappelsap op het vuur en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog even kort opstaan.

3

Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe bij de warme sinaasappelsap en roer goed door.

4

Laat het iets afkoelen en roer dan de yoghurt erdoor.

5

Zet het mengsel in een bak met( ijs) koud water om goed af te laten koelen.

6

Klop in de tussentijd de slagroom op en zet deze weg in de koelkast.

7

Roer regelmatig in het sinaasappelmengsel tot deze een Betje gaat “hangen”, het mengsel zal iets minder vloeibaar worden en wat opstijven. Zodra dit het geval is meng dan de koude slagroom erdoor en vul de coupes of de glazen met de sinaasappelmousse.

8

Zet de mousse nog 2 uur in de koelkast.

9

Decoreer de mousse voor het serveren met wat geraspte sinaasappelschil en wat geraspte chocolade.

Voedingswaarden

Opdieningen 0