Afdrukopties:

Smaakvolle crème brûlée zelf maken

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten

Het is verassend makkelijk om crème brûlee zelf te maken, als je weet wat je doet.

creme-brulee

 1 stokje vanille
 70 g eidooier
 250 ml slagroom
 90 g kristalsuiker
 Rietsuiker
1

Verwarm de oven voor op 105 graden Celsius.

2

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Het stokje kun je meekoken met de crème, maar je kunt deze ook in een pak suiker doen, waardoor de suiker een vanillearoma krijgt.

3

Voeg de room toe aan de pan en voeg de vanillemerg toe aan de pan. Breng dit mengsel aan de kook.

4

Stort het in een bekken met de eidooiers en meng dit met de suiker. Klop dit net zo lang totdat het een gladde massa is.

5

Voeg vervolgens de room, al roerend, en langzaam toe aan de eidooiers. Let er hierbij op niet alles in één keer toe te voegen. Hierdoor stolt het ei.

6

Verwarm het mengsel langzaam opnieuw op tot de room op een temperatuur van maximaal 63 graden Celsius heeft. Giet de crème brûlée door een fijne zeef en verdeel het over de vormpjes.

7

Pak nu een bak met lauw water en zet hierin de bakjes met crème brûlée en zet deze in de oven voor 35 tot 40 minuten.

8

Zet de crème brûlée in de koelkast, totdat deze is afgekoeld.

9

Voeg aan elke crème een laag suiker toe en brand deze voorzichtig af tot je een karamellaagje hebt. Let er wel op dat je de suiker voorzichtig doet branden. De suiker verbrandt erg makkelijk als je ze te lang doet branden of een te dikke suikerlaag hebt aangebracht. Zorg er daarom voor dat je de crème brûlée geleidelijk doet branden. Serveer er eventueel nog een bol ijs of fruit bij het gerecht.

Voedingswaarden

Opdieningen 0