Print Options:

Snelle ingelegde mosselen

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd20 minTotale tijd25 min

Dit gerecht kun je op serveren bij een voorgerecht of tijdens een feest. Serveer het bijvoorbeeld in een sardien, of kaviaarblikje.

 2 kg mosselen
 1 ui
 1 kleine prei
 2 blaadjes laurier
 5 takjes tijm
 200 ml witte wijn
 4 el olijfolie
 50 ml witte wijnazijn
 150 ml zonnebloemolie
 1 tl Frans mosterd
 1 sjalotje
1

Maak de mosselen schoon in ruim water en gooi de kapotte mosselen weg.

2

Verwarm de olijfolie in de (mossel)pan en stoof hierin de prei, ui en kruiden. Voeg de mosselen toe aan de pan en blus het geheel af met witte wijn. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur hoog.

3

Zodra het vuur kookt, gooi je de mosselen om en laat je het nogmaals koken en zet het vuur uit.

4

Maak het sjalot schoon en snipper deze heel fijn.

5

Doe dit samen met de witte wijnazijn en Franse mosterd in een bekken en voeg druppelsgewijs de olie toe, terwijl je de massa flink klopt met een garde.

6

Zodra de dressing een emulsie is geworden, breng je het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de dressing, totdat deze lauwwarm is.

7

Haal de mosselen uit de schelp en laat de mosselen marineren in de lauwwarme dressing.

Voeding Facts

Porties 0