Print Options:

Spaanse paella met vis en zeevruchten

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd25 minTotale tijd30 min

Spaanse paella

 300 g arboriorijst
 50 g chorizo
 100 g kippendij
 150 g fruit de mer
 100 g zalm en kabeljauw
 250 g mosselen
 0,40 l kippenbouillon
 75 g doperwten
 1 ui
 2 tenen knoflook
 1 g saffraan
 1 scheut wijn
 1 rode peper
 3 rijpe tomaten
 1 paprika
 1 citroen
 1 tl gerookt paprikapoeder
 scheut olijfolie
 1 bos verse peterselie
1

Vul een klein kommetje met een beetje lauwwarm water en voeg hieraan de saffraan toe.

2

Snijd de chorizo in blokjes en snipper de ui. Hak vervolgens de knoflook fijn.

3

Zet een pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak hierin de chorizo uit. Snijd ondertussen de kippendijen, tomaat en paprika in blokjes, elk op een schone snijplank. Voeg aan de chorizo de ui en knoflook toe en fruit deze mee voor 3 minuten.

4

Draai het vuur hoger en voeg de kippendijen, tomaat en paprika toe aan de pan. Bak dit alles mee tot de kippendijen licht bruin zijn. Draai het vuur lager en voeg de arboriorijst en paprikapoeder toe aan de pan.

5

Draai het vuur hoger en voeg de kippendijen, tomaat en paprika toe aan de pan. Bak dit alles mee tot de kippendijen licht bruin zijn. Draai het vuur lager en voeg de arboriorijst en paprikapoeder toe aan de pan.

6

Bak deze mee tot de rijst glazig is. Blus af met witte wijn en laat deze vervolgens volledig inkoken. Zodra het vocht is ingekookt, voeg je het saffraan water en een beetje bouillon toe. Laat deze weer inkoken en herhaal dit proces tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 13 tot 17 minuten. Snijd dan de visfilets in blokjes. Deze mogen vrij groot zijn, doordat deze uit elkaar vallen tijdens het kookproces.

7

Voeg vervolgens de mosselen, de vis, doperwten en fruit de mer toe aan de pan en doe de deksel op de pan. Wacht tot de mosselen gaar zijn. De mosselen zijn gaar, zodra de mosselen open zijn.

8

Snijd nu de citroen doormidden en hak de platte peterselie fijn. Knijp de citroen over paella en roer dit goed door. Garneer het geheel ten slotte met de platte peterselie.

Voeding Facts

Porties 0