Afdrukopties:

Speculaas brokken

Opbrengsten16 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten

speculaas brokken

Ingrediënten
 300 g bloem
 150 g donkerbruine basterdsuiker
 5 theelepel speculaaskruiden
 1 theelepel bakpoeder
 1 snufje zout
 150 g roomboter koud in blokjes
 4 eetlepel melk
 1 ei en melk om te bestrijken
 amandelen ter decoratie
Speculaas brokken maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hier een deeg van.

3

Pak het deeg in folie en leg bij voorkeur een nacht/dag in de koelkast maar ten minste 2 uur.

4

Rol het deeg dan uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik.

5

Strooi wat bloem onder het deeg voor je gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken.

6

Leg de uitgerolde plak speculaasdeeg nu op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Meng 1 ei met een scheutje melk en bestrijk hiermee de speculaas plak.

8

Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas.

9

Bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel.

10

Zet de speculaas nu in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten.

11

Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken.

Voedingswaarden

Opdieningen 0