Afdrukopties:

Spritsen

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd55 minuten

spritsen

Ingrediƫnten
 320 g zachte botr
 1 vanille stokje
 200 g witte basterdsuiker
 1 ei
 400 g patentbloem
 snufje zout
Spritsen maken
1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Meng, bij voorkeur met je handen de zachte boter, samen met de witte basterdsuiker goed door elkaar, wrijf het mengsel met je handen goed over de ondergrond zodat het suiker goed oplost in de boter en de boter wit begint te worden.

3

Door het wrijven breng je lucht in het deeg wat straks de specifieke brosse structuur geeft aan de spritsen.

4

Snijd dan het vanille stokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

5

Voeg het vanillemerg bij het mengsel samen met het ei.

6

Meng weer al wrijvend goed door elkaar.

7

Voeg nu de bloem en daarna een snuf zout toe en meng weer goed top een soepel beslag/deeg.

8

Doe het deeg in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin.

9

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spuit er ongeveer 10 spritsen van.

10

Zet in de oven en bak de spritsen af in 15-17 minuten.