Afdrukopties:

Stamppot paksoi, kastanje champignons en spekjes

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd40 minuten

stamppot paksoi

Ingrediënten
 700 g aardappelen
 600 g paksoi
 1 bakje kastanje champignons
 1 bakje magere spekreepjes
 scheutje melk
 zout & peper
Stamppot paksoi, kastanje champignons en spekjes maken
1

Schil de aardappelen en zet ze op en kook ze met wat zout. Snij en was de paksoi en laat goed uitlekken.

2

Snij de kastanje champignons in 4en of 6en afhankelijk van de grootte van de champignons. Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en bak een paar minuutjes mee.

3

De paksoi mag nog best “beetgaar”zijn. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met een scheutje melk. Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door.

4

Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe.

Voedingswaarden

Opdieningen 0