Afdrukopties:

Supereenvoudig broodje tuna-melt voor de lunch

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

Nu we allemaal toch veel thuiswerken, is het ook eens lekker om jezelf lekker te verwennen met een luxe-lunch!

broodje tuna-melt

 3 blikken tonijn van 145 gram
 2 rode uien
 50 g witte natuurazijn
 50 g water
 50 g suiker
 1 theelepel gehakte peterselie
 ¼ rode paprika
 2,50 eetlepel mayonaise
 1 theelepel ketchup
 1 theelepel kappertjes
 4 bruine boterhammen of ciabatta's
 4 grote plakken Cheddar
 8 plakken tomaat
 4 plakken komkommer
 1 handje maïs
 een paar druppels Tabasco
 Zout en peper
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Lek de blikken tonijn uit in een vergiet.

2

Snipper ondertussen 1 ui. De andere ui snijd je in dunne halve ringen en zet je apart voor de zoetzure uien.

3

De paprika snijd je in blokjes van een halve centimeter. Meng nu in een bekken de tonijn, de gesnipperde ui, de gehakte peterselie, paprika, ketchup, kappertjes en mayonaise. Roer dit voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. Mocht de tonijnsalade nog niet smeuïg genoeg zijn, kun je extra mayonaise toevoegen.

4

Zet een pan op met het afgewogen water, azijn en suiker en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken voor ongeveer 1 minuut en giet dit over de uien. Idealiter laat je dit minimaal 1 uur staan.

5

Pak de boterhammen en rooster deze kort in de oven. Verdeel vervolgens de tonijnsalade over de boterhammen en leg op elke boterham 2 plakken tomaat. Leg daarop de cheddar en bak ze af in de oven. Laat de kaas smelten in ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal nu de tuna melt uit de oven en garneer het broodje met een handjevol sla, maïs komkommer en de zoetzure uien.

Voedingswaarden

Opdieningen 0