Print Options:

Tartelettes met ananas maak je zo

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd40 minKooktijd20 minTotale tijd1 hr

Tartelettes zijn kleine taartjes die ideaal zijn om te serveren bij verjaardagen. De taartjes zijn veelzijdig en heel erg krokant. Om die reden is de tartelette onmisbaar in jouw kookrepertoire.

tartelette met ananas

 150 g bloem
 1 pinch bakpoeder
 75 g fijne kristalsuiker
 1 ei
 sinaasappelschil van 1 sinaasappel
 75 g boter
 1 el water
 120 g zachte boter
 2 eieren
 120 g kristalsuiker
 120 g amandelpoeder
 2 eieren
 50 g kokosrasp
 1 ananas
 10 g geweekte gelatineblaadjes
 150 ml water
 200 g kristalsuiker
 schil van een sinaasappel en citroen
1

Stort de bloem, bakpoeder en 75 gram kristalsuiker, sinaasappelschil en de 75 gram boter in een bekken of op het werkblad

2

Meng alles met je handen door en verkruimel het vervolgens in je vingers. Maak vervolgens een kuiltje in het midden en voeg de ei en het water toe. Kneed grondig door totdat het een glad deeg is.

3

Laat het deeg rusten voor 1 uur in de koelkast.

4

Snijd het deeg in stukken en rol het plat en steek het deeg uit. Beboter de tartelettebodems en kneed het deeg in de tarteletebodems.

5

Maak de frangipane door de 120 gram zachte boter los te kloppen. Voeg de eieren en de helft van de 120 gram kristalsuiker toe en klop door.

6

Voeg de rest van de suiker toe en voeg tot slot de amandelpoeder toe. Klop door, totdat het schuimig wordt.

7

Vul de tarteletevormen met frangipane en bestrooi deze met de kokosraps.
Bak ze af voor 15 minuten op 180 graden Celsius. Haal ze vervolgens uit de vormpjes.

8

Snijd de ananas in schijven. Verwijder de kern en snijd ze vervolgens in stukjes. Leg de op iedere tartelette tussen de 6 en 7 stukjes ananas. Garneer dit eventueel met citrusrasp of limoenrasp met behulp van een zesteur. Zet in de koelkast totdat het glazuur klaar is.

9

Maak het glazuur door 1,5 deciliter water, 200 gram suiker en de sinaasappel- en citroenschillen op te zetten. Zodra het kookt voeg je de gelatine toe. Koel terug en zeef de glazuur door.

10

Bestrijk iedere tartelette met wat vruchtenglazuur. Garneer ten slotte eventueel ook nog met ander vers fruit als sinaasappelpartjes.