Print Options:

Thaise papaya salade

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd5 minTotale tijd20 min

Licht en verfrissend. Dat is precies wat je verwacht van een groene papaya salade. Dit Thaise, en ook Vietnamese gerecht, is een klassieker en wordt geserveerd als bijgerecht.

thaise papaya salade

 1 groene papaya
 3 tenen knoflook
 3 bird's eye chili's
 1 el gedroogde garnalen
 1 el cashewnoten of pinda's
 4 cherrytomaatjes
 2 el vissaus
 2 el limoensap
 2 el palmsuiker
 100 g kousenband
1

Week de gedroogde garnalen in lauwwarm water.

2

Maak de papaya schoon en snijdt deze julienne met bijvoorbeeld een mandoline en voeg alles toe aan een mengbak.

3

Maak de knoflook schoon en doe deze in een vijzel. Voeg vervolgens de rode pepertjes en suiker toe. Maak hiervan een grove pasta. Voeg vervolgens de gedroogde garnalen en noten toe. Crush dit door totdat alles fijn is.

4

Als de kousenband nog niet gaar is, blancheer deze kort totdat het beetgaar is en voeg toe aan de salade.

5

Snijd de tomaatjes doormidden en voeg deze toe aan de papayasalade. Breng het geheel op smaak met limoensap, de garnalenpasta en vissaus. Breng het ten slotte op smaak met zout en peper.