Afdrukopties:

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas

Opbrengsten6 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd35 minuten

tiramisu-van-speculaas-en-amandelmascarpone

Ingrediënten
 12 speculaasjes
 sap van 1 á 2 sinaasappels
 1 klein bakje mascarpone
 250 ml slagroom opgeklapt
 100 g amandelspijs
Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas maken
1

Pers de sinaasappels uit.

2

Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel.

3

Klop in een andere kom de slagroom stijf.

4

Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

5

Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal.

6

Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.

7

Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone.

8

Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.

9

Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.

Voedingswaarden

Opdieningen 0