Afdrukopties:

Tjap tjoy zoals bij de Chinees maken

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten

recept tjap tjoy maken

Ingrediƫnten
 400 g grof gesneden wokgroente
 200 g kipfilet in reepjes
 ½ rode peper
 1 teen knoflook
 400 ml kippen- of kruidenbouillon
 1 theelepel maizena
 2 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel sesamzaad
 1 eetlepel visolie
 olie
Tjap tjoy maken
1

Snijd de knoflook fijn in kleine stukjes

2

Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper in stukjes.

3

Bak de stukjes kip snel even bruin op middelhoog vuur in een pan met wat olie.

4

Voeg de knoflook sojasaus en rode peper hierbij.

5

Plaats dit mengsel even in een kom.

6

Veeg de wok schoon en plaats er wat olie in. Bak nu de groenten in een paar minuten gaar.

7

Voeg de bouillon toe en de soja saus en vis saus. Los de maizena op in wat water en voeg dit mengsel toe.

8

Laat nog even tien minuten op een laag vuur pruttelen totdat de saus wat dikker is.

9

Serveer de tjap tjoy met rijst en sesamzaad.

Voedingswaarden

Opdieningen 0