Print Options:

Vanillesaus maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min

vanillesaus maken

Ingrediënten
 200 ml slagroom
 100 ml volle melk
 1 vanillestokje
 3 eidooiers
 70 g suiker
Vanillesaus maken
1

Halveer het vanillestokje en schraap met de achterkant van het mes het merg eruit.

2

Doe de slagroom samen met de melk, de helft van de suiker, het vanillestokje met het merg in een pan en zet op het vuur.

3

Roer in een kom de overige suiker samen met de eidooiers goed door elkaar.

4

Zodra het room/melk mengsel kookt, giet wat van de hete room op de eidooiers, let op dat je direct goed roert met een garde zodat het ei niet gaat stollen.

5

Giet dan het ei, suikermengsel weer terug in de pan bij de hete melk en roer goed door.

6

Laat nu het mengsel “garen” door met een spatel te blijven roeren terwijl het mengsel op het vuur staat.

7

Let hierbij op dat de room niet gaat koken.

8

Je zal zien dat de vanillesaus steeds iets dikker word totdat het vladikte bereikt heeft.

9

Dan mag het vuur uit.

10

Giet nu de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus.

Voeding Facts

Porties 0