Print Options:

vegetarische Japanse gyoza maak je zo

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min

Als ik voor vegetariƫrs kook, maak ik graag gyozas. Deze kleine smaakbommetjes zijn eenvoudig om te maken en vol van smaak!

Gyoza recept zelf maken

 250 g jackfruit uit blik (ongezoet)
 1 el five spice poeder
 2 el hoisinsaus
 1 el donkere sojasaus
 1 scheut rijstwijn
 1 duim gember
 2 tenen knoflook
 1 rode peper
 2 eiwitjes
 zonnebloemolie
 Gyozavellen
 Sake
1

Hak de knoflook, rasp de gember en snipper de witte ui. Snij de rode peper in dunne halve ringen

2

Spoel vervolgens de jackfruit en snij de jackfruit fijn zodat het een beetje een pulled pork uitstraling heeft.

3

Verwarm een bakpan met zonnebloemolie en wok hierin de jackfruit kort.

4

Voeg vervolgens de gember, witte ui, rode peper, five spice, knoflook toe. Bak kort mee en blus het geheel af met de rijstwijn. Zodra de rijstwijn is ingekookt voeg je de sojasaus en hoisinsaus toe.

5

Verwarm het geheel door en laat nogmaals iets droogkoken en laat het afkoelen.

6

Vul vervolgens de gyoza. Smeer de gyoza aan de binnenkant in met eiwit en voeg in het midden wat jackfruit toe. Vouw vervolgens de gyoza dicht en ga door totdat het jackfruitmengel op is. Bak vervolgens de gyoza in de bak totdat de onderkant goudbruin is. Blus vervolgens af met sake en doe vervolgens een deksel op de pan en laat de gyozas kort gaarkoken.

Voeding Facts

Porties 0