Afdrukopties:

Vlierbloesem koekjes

Opbrengsten18 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten
 275 g bloem
 1 snufje zout
 ½ theelepel bakpoeder
 ½ theelepel vanille extract
 70 g kristalsuiker
 80 g donkere basterdsuiker
 1 ei
 125 g margarine (op kamer temperatuur)
 4 eetlepel vlierbloesem siroop
 handje vol verse vlierbloesem bloempjes (afgeritst van het steeltje)
Vlierbloesem koekjes maken
1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Meng de boter met de bloem, zout, vanille extract, en het bakpoeder en voeg daarna het ei, de suiker en het vlierbloesem siroop toe en kneed tot een deeg.

3

Voeg ¾ deel van de vlierbloesems als laatste toe en meng er lichtjes doorheen.

4

Verdeel het deeg in klein stukjes en draai er balletjes van die je iets plat drukt ter grootte van de koekjes die je wil maken.

5

Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in.

6

Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

7

Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster!

Voedingswaarden

Opdieningen 0