Afdrukopties:

Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd2 uur 10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd2 uur 15 minuten

Vlierbloesem-panna-cotta

Ingrediƫnten
 200 ml slagroom
 2 vlierboesem schermen
 ½ vanille stokje
 15 g suiker
 50 g kwark
 2 gelatineblaadjes
 10 verse aardbeien
 1 eetlepel suiker
 blauwe bessen
 vlierbloesem bloempjes
Vlierbloesem panna cotta maken
1

Schud de vlierbloesem schermen een beetje uit en ontdoe eventueel van insecten.

2

Zet een pan op het vuur met de slagroom en de vlierbloesem schermen.

3

Snijd een half vanille stokje open en schraap de vanillezaadjes eruit en doe bij de slagroom (voeg ook het opengesneden stokje erbij, die zeef je er straks weer uit).

4

Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet dan uit, laat minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken.

5

Week 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

6

Zeef het slagroommengsel en van de gezeefde slagroom op in een schoon pannetje.

7

Zet nogmaals op het vuur en voeg de suiker toe, breng aan de kook en zet dan het vuur uit.

8

Voeg direct de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door zodat de gelatine goed opgelost is.

9

Zet de pan even in een bak koud water zodat het wat afkoelt.

10

Voeg dan de kwark toe en roer nogmaals goed door.

11

Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de vlierbloesem panna cotta.

12

Zet in de koelkast voor minimaal 6 uur.

13

Was de aardbeien en haal dan de kroontjes eraf.

14

Doe ze in een bakje met de suiker en pureer ze met een staafmixer tot een gladde saus (heb je geen staafmixer prak de aardbeien dan en duw ze met een lepel door een zeef).

15

Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik.

16

Stort de vlierbloesem panna cotta op een bord (dompel het vormpje even in goed heet water dan laat het makkelijk los).

17

Schep rondom de aardbeiensaus en decoreer met de blauwe bessen en de vlierbloesem bloempjes.