Print Options:

Vlierbloesemsiroop maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd5 minTotale tijd20 min

vlierbloesemsiroop

Ingrediƫnten
 20 mooie grote vlierbloesem schermen vers geplukt
 1 kg suiker
 1 l water
 2 biologische citroenen
Verder nog nodig
 een weckpot of fles die je eerst uitgekookt hebt.
Vlierbloesemsiroop maken
1

Als je de vlierbloesems gaat plukken neem dan mooie schermen waar zo min mogelijk insecten opzitten en schut de schermen goed uit.

2

Kook het water samen met de suiker in een pan tot de suiker goed opgelost is.

3

Neem een weckpot en doe daar de bloemschermen in, zoveel mogelijk ontdaan van takjes en goed uitgeschut om eventuele insecten te verwijderen.

4

Snijd de 2 citroenen in plakjes en steek deze tussen de bloemschermen in de weckpot.

5

Giet het warme suiker/water mengsel op de bloemen en doe de pot dicht.

6

Laat enkele dagen staan en schut de pot elke keer even om.

7

Na 2 of 3 dagen kun je het mengsel op een zeef gooien en vang je het vocht op in een pan.

8

Breng het mengsel aan de kook en giet het dan eventueel nog door een passeerdoek (of natte schone theedoek) en bewaar het siroop in schone uitgekookte flessen of in een weckpot.