Print Options:

Wentelteefjes

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotale tijd25 min

wentelteefjes

Ingrediƫnten
 8 sneetjes oud wit brood
 1 ei
 1 zakje vanillesuiker
 250 ml melk
 6 el suiker
 1 tl kaneelpoeder
 margarine (of roomboter) om in te bakken
Wentelteefjes maken
1

Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor.

2

Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg.

3

Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.

4

Doe er een goede klont boter in.

5

Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen).

6

Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter.

7

Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om.

8

Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan.

9

Bestrooi direct met kaneelsuiker.

10

Bak de overige wentelteefjes net zo.

11

Eet smakelijk!

Voeding Facts

Porties 0