Print Options:

Witlofschotel met sinaasappel, tijm en knoflook van Jamie Oliver

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd35 minKooktijd25 minTotale tijd1 hr

Ingrediƫnten
 2 teentjes knoflook in pakjes
 1 el gembersiroop
 1 plakje gember
 1 handje verse tijm
 30 g boter
 4 stronkjes biologische witlof van de markt
 1 uitgeperste sinaasappel
 1 el sinaasappelschip rasp
 ½ bakje kruidenkaas
 peper & zout
Witlofschotel met sinaasappel, tijm en knoflook maken
1

Om de witlofschotel te maken, snijd je de gember in zo klein mogelijk stukjes

2

Was de witlof en snijd deze in vier stukken. Verwijder het middelste (het hart) en onderste deel.

3

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.

4

Laat de boter smelten in de koekenpan en bak de witlof even kort met de peper knoflook en tijm.

5

Na 4 minuten voeg je de gembersiroop en het sinaasappelsap toe op hoog vuur.

6

Roer alles goed door en plaats het daarna in een ovenschaal.

7

Voeg de gember en sinaasappelrasp toe. Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats deze 10 minuten in de oven.

8

Haal de folie van de witlofschotel af en verdeel de kruidenkaas over de schotel.

9

Plaats de schotel nog 15 minuten in de oven tot de kruidenkaas mooi goudbruin is.