Print Options:

Yoghurt notencake(zonder suiker en boter)

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

yoghurt notencake

Ingrediƫnten
 250 ml volle yoghurt
 2 appels
 2 eieren
 1 banaan
 100 g bloem
 100 g havermout
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneel
 125 g noten ongezouten en ongebrand
 70 g rozijnen
 4 el honing
 rasp van 1 sinaasappel
Yoghurt notencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels en snij in stukjes. Prak de banaan en voeg de yoghurt, eieren, bakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout toe.

3

Meng het geheel goed door elkaar.

4

Voeg de bloem, havermout (fijngemalen), sinaasappel rasp, rozijnen, noten en appelstukjes toe en meng het geheel nogmaals door elkaar.

5

Vet je cakeblik in en doe het beslag in de vorm.

6

Zet het blik in de oven voor ongeveer 40 minuten (check of de cake gaar is anders nog 5-10 minuten langer laten staan).

7

Laat de cake daarna op een rooster afkoelen.

Voeding Facts

Porties 0