Print Options:

Zelf de lekkerste champignonsoep maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd15 minTotale tijd30 min

Zelf de lekkerste champignonsoep maken

Ingrediënten
 2 sjalotten
 1 teen knoflook
 3 el truffeltapenade (AH)
 250 g champignons
 50 g boter of kokosolie
 ¾ l kruidenbouillon
 3 tl aardappelzetmeel
 0,20 l havercuisine of kokosroom
 zout, peper & nootmuskaat
Champignonsoep maken
1

Pel en snipper de ui en knoflook in kleine stukjes.

2

Maak de champignons schoon en snijd ¾ in plakken van een halve centimeter. Snijd de rest in superdunne plakjes met een scherp mes.

3

Smelt de boter of kokosolie in een diepe pan (laat de boter niet bruin worden). Bak eerst de ui en knoflook glazig.

4

Bak daarna de champignons kort mee tot ze gaar en lichtbruin zijn (niet te lang!).

5

Schep de champignons af en toe even om.

6

Voeg nu de bouillon toe op wat hoger vuur en breng de soep zachtjes aan de kook.

7

Draai het vuur nu weer laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

8

Roer de maizena of arrow root even los met wat havercuisine of kokosroom tot een glad papje. Roer dit mengsel door de soep en laat de soep nog even kort zachtjes koken. Nu ontstaat een licht gebonden, dikkere soep.

9

Laat de soep even iets afkoelen en voeg de rest van de havercuisine of kokosroom, truffeltapenade en kruiden toe.

10

Vlak voordat je de soep serveert, bak je de flinterdunne champignon even heel kort in een droge koekenpan. Plaats deze flinters bovenop je soep. En smullen maar!!

Voeding Facts

Porties 0