Afdrukopties:

Zelf de lekkerste gerookte zalm maken

Opbrengsten10 porties

Een goede lunch of ontbijt is pas echt compleet met een stukje gerookte zalm. Wel is gerookte zalm vele malen lekkerder als je het zelf rookt.

gerookte zalm

 1 zalmzijde
 2 bosjes dille
 3 kg grof zeezout
 1 kg suiker
 rookmot
 1 eierdoosje
1

Hak de dille grof. Meng de dille, zeezout en suiker grondig met elkaar.

2

Snijd eventueel overtollige stukken vet of vinnen af van de zalmzijde. Bestrooi beide kanten van de zalm ruim met de droge pekel en laat het een nacht pekelen.

3

Spoel de zalmen grondig af en hang de zalmen op in de buitenlucht/ in de keuken, zodat het vlees kan drogen. Dit proces duurt ongeveer 7 uur.

4

Zodra de zalm goed gedroogd is, leg je de zalm in de rookkast. Bestrooi de eierdoosje royaal met rookmot en steek het aan. Laat de zalm voor 3 uur roken.

Voedingswaarden

Opdieningen 0