Print Options:

Zelf ricotta maken

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd5 minKooktijd30 minTotale tijd35 min

zelf ricotta maken

Ingrediƫnten
 1 l volle melk
 250 ml karnemelk
 1 snufje zout
Ricotta maken
1

Doe de melk met de karnemelk en de snuf zout in een pan en zet op het vuur. Breng aan de kook. Je ziet op een gegeven moment dat de vloeistof zich scheid van de vaste stof. Je krijgt soort witte vlokjes. Zet nu het vuur uit en laat nog even een kwartiertje zo staan.

2

Doe nu je kaas/passerdoek of eventueel schone theedoek op een zeef en hang deze boven een pan of andere opvangbak.

3

Giet hier nu het mengsel op en laat goed uitlekken.

4

Dit duurt ongeveer een half uur.

5

De ricotta is nu klaar voor verder gebruik.

6

Bewaar in de koelkast. Dan is het nog enkele dagen houdbaar.