Afdrukopties:

Zelf satesaus maken: zo doe je het!

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

Zelf sate saus maken zo doe je het

Ingrediënten
 4 eetlepel pindakaas
 8 eetlepel kokosmelk
 1 theelepel sambal
 4 eetlepel ketjap
 gedroogde rode pepersnippers
 2 theelepel witte wijnazijn
 peper & zout
Satesaus maken
1

Plaats de pindakaas, kokosmelk, sambal, ketjap, pepersnippers, wijnazijn en zout en peper in een kleine steelpan.

2

Om de pindasaus te maken plaats je de steelpan op een laag vuur en blijf roeren in de pan.

3

Warm de saus langzaam op terwijl je blijft roeren. Zo meng je alle ingrediënten goed door elkaar en voorkom je dat de saus aankoekt aan de bodem.

4

Serveer deze saus bijvoorbeeld bij je eigen in ketjap en rode pepers gemarineerde kipsate. Hmmm, smullen maar!