Print Options:

Zelfgemaakte Italiaanse kippenleverpaté

Hoeveelheid3 PortiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd15 minTotale tijd20 min

Kippenleverpaté is een van die bijgerechten die Italianen serveren bij de antipasti. Een overheerlijk hapje om als amuse te serveren

kippenleverpaté

 3 el olijfolie
 45 g roomboter
 130 g rauwe ham
 1 ui
 7 el warme melk
 150 g kippenlevertjes
 2 blaadjes salie
1

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de helft van de boter toe.

2

Snijd de ham fijn en voeg deze toe aan de pan.

3

Snipper de ui en voeg ook deze toe aan de pan en bak dit op heel laag vuur voor 25 tot 30 minuten.

4

Roer regelmatig en voeg langzaam de melk toe aan de massa, zodat deze vochtig blijft.

5

Voeg de kippenlevers en salie toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 3 minuten pruttelen.

6

Haal de pan van het vuur en hak het mengsel fijn in een blender en doe het weer terug in de pan.

7

Breng het nogmaals aan de kook en giet eventueel extra melk toe en laat het nogmaals 3 minuten koken. Je kunt de lever nu serveren op bijvoorbeeld crostini of voor op de boterham!

Voeding Facts

Porties 0