Print Options:

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Hoeveelheid2 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotale tijd25 min

zoete aardappelsoep met kokosmelk

Ingrediƫnten
 2 teentjes knoflook
 1 ui gesnipperd
 400 g zoete aardappel in blokjes
 2 tl fijngehakte gember
 300 ml kokosmelk
 400 ml kippenbouillon
 sap van 1 limoen
 1 tl kerriepoeder
 olijfolie
 fijngesneden bosuitje ter garnering
Zoete aardappelsoep met kokosmelk maken
1

Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie.

2

Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in.

3

Voeg dan de theelepel kerrie en de fijngehakte gember toe.

4

Bak kort mee en voeg dan de zoete aardappeblokjes en de kippenbouillon toe.

5

Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is (afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappel zijn 10-15 minuten).

6

Voeg de kokosmelk toe en verwarm goed door.

7

Blender nu met de staafmixer de soep glad.

8

Voeg het sap van 1 limoen toe en proef na, zonodig nog verder op smaak brengen met wat zout en peper.

9

Serveer de soep in een kom of brod en bestrooi met wat fijngesneden bosui en eventueel nog een scheutje kookroom of kokosmelk.

Voeding Facts

Porties 0