Print Options:

Zomerse salade met gerookte makreel

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

Dit recept maakt gebruik van een ingrediënt dat “farro” heet. Dit is een nootachtige graansoort die erg gezond is en perfect past bij een vettige vis als makreel

makreel

 2 gerookte makrelen
 zout en peper
 4 el extra virgine olijfolie
 350 g parelgort of farro
 2 rode paprika's
 1 rode ui
 2 stengels bleekselderij
 2 el witte wijnazijn
 150 g cherrytomaten
1

Breng een pan gezouten water aan de kook.

2

Kook de farro of parelgort af totdat deze beetgaar is. Dit kan 20 tot 45 minuten duren.

3

Maak de ui schoon en snijdt deze in dunne halve ringen

4

Maak de paprika schoon en snijdt de paprika’s in blokjes

5

Spoel de cherrytomaten en snijdt deze doormidden. Spoel de bleekselderij schoon en snijd deze in dunne halve ringen.

6

Als de farro/ parelgort klaar is, spoel je het koud totdat deze lauwwarm is.

7

Maak de makreel schoon en verwijder het vlees van de vis. Mix in een kom de uien, farro, makreelvlees, paprika en bleekselderij met elkaar en gooi dit goed om.

8

Breng de salade op smaak met zout, peper, witte wijnazijn en olijfolie. Serveer de salade met wat brood.

Voeding Facts

Porties 0