Afdrukopties:

zwarte bonen burger recept

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd55 minuten

Wie heeft er nou niet regelmatig zin in een heerlijke burger? Deze vegetarische burger is een smaakvolle burger en is erg makkelijk om zelf te maken.

zwarte bonenburger

 400 g gekookte zwarte bonen
 60 g witte ui, gehakt
 1 theelepel chilipoeder
 3 eetlepel barbecuesaus
 1,50 theelepel gerookt paprikapoeder
 40 g walnoten
 100 g gekookte zwarte of wilde rijst
 30 g panko
 2 witte of rode uien naar keuze
 120 g vegan plakken kaas
 4 burgerbroodjes
 2 stronkjes little gem
1

Spoel de zwarte bonen grondig af.

2

Verwarm wat olie en voeg de gerookte paprika, ui en chilipoeder toe. Draai het vuur lager en bak een twee minuten door. Blus dit ten slotte af met de barbecuesaus.

3

Hak de walnoten, rijst, panko, ui en zwarte bonen met een mes

4

Meng de zwarte bonen, 60 gram witte ui, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, walnoten, barbecuesaus, zwarte rijst en panko en stamp het kapot met een pureestamper of draai een paar keer kort door met een keukenmachine.

5

Breng het geheel op smaak met zout en peper en maak de burgers. Laat de burgers een paar uur rusten in de koelkast, maar het liefst voor een nacht.

6

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

7

Maak de twee uien schoon en snijdt deze in halve ringen. Karamelliseer de uien vervolgens voor minimaal 30 minuten of tot ze mooi uitgebakken zijn.

8

Bak vervolgens de burgers goudbruin af in de pan met wat olijfolie. Leg vervolgens alle burgers op een ovenschaal en leg op iedere burger vegan kaas.

9

Bak de burgers in de oven af en snijd ze doormidden. Bak ze vervolgens kort in de pan met wat (vegan) boter. Terwijl je ondertussen de kaas laat smelten op de burgers in de oven.

10

Maak vervolgens het broodje. Leg op ieder brood een twee of drie blaadjes little gem, de burger en top dit af met de gebakken uien.

Voedingswaarden

Opdieningen 0