Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Een authentiek Chinees gerecht

Een authentiek Chinees gerecht op tafel zetten? Dan kun je natuurlijk denken aan een basis van bami of mie, maar ook nasi zal vaak gepresenteerd worden. Wanneer je vegetariër bent, kun je ook prima voor Chinees kiezen, omdat er lang niet altijd vlees gebruikt wordt bij een Chinese maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan een eiergerecht zoals foe yong hai. Met de Chinese recepten van Kooktijdschrift.nl kies je voor authentiek, of je nu voor een makkelijk of moeilijk recept gaat.

Chinees voorgerecht

Bij een Chinees voorgerecht denk je misschien alleen aan kroepoek en mini loempia’s, maar er zijn nog veel meer Chinese voorgerechten te benoemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere oosterse garnalencocktail? Of kies jij eerder voor wontons met krab? Ook soep is natuurlijk ideaal als voorgerecht. Er zijn veel soorten Chinese soep. De bekendste is waarschijnlijk tomatensoep, maar ook pekingsoep is beslist de moeite van het proberen waard. Daarnaast zijn er verschillende recepten voor Chinese kippensoep.

Chinees hoofdgerecht

Voor een Chinees hoofdgerecht kies je doorgaans een basis, zoals mie, bami of nasi. Maar voor de ‘aankleding’ daarvan, kun je echt alle kanten nog op. Kies jij voor een gerecht met vlees, zoals kip of ossenhaas? Of ga je toch voor garnalen of witvis? Bekende Chinese recepten zijn babi pangang, tjap tjoy en koe loe kai. Maar er zijn nog talloze varianten te bedenken, zoals pekingeend in zoetzure saus, kip in een krokant jasje en gamba’s in oestersaus. Om inspiratie op te doen, kun je op je gemak rondkijken op Kooktijdschrift.nl. Hier vind je veel ideeën voor een lekkere Chinese maaltijd.

Typisch Chinees eten

Wat is typisch Chinees eten en wat kun je gemakkelijk zelf maken? Een loempia is niet het makkelijkste om zelf te maken. Met het filodeeg is het nog best een klus voor je loempia goed gelukt is. Het barst snel open en dan kan de inhoud droog worden. Kroepoek is relatief simpel te maken, maar kost wel veel tijd. Hiervoor heb je bovendien een frituurpan nodig. Wil je een snelle maaltijd klaarmaken, dan kun je het beste voor de wok kiezen. De wok is vooral bekend geworden via de Chinese en Thaise afhaalmaaltijden, maar als je het zelf klaarmaakt, dan kun je het helemaal naar je eigen smaak maken. Bovendien is het vaak gezonder, omdat je zelf in de hand hebt hoeveel vet je bijvoorbeeld toevoegt. Kies een lekker recept uit en ga snel aan de slag om foe yong hai, tjap tjoy, babi pangang of een andere Chinese klassieker te bereiden!