Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Shakshuka zelf maken is supereenvoudig. Met dit recept kun je shakshuka maken volgens het originele ...

Een salade niçoise is een klassieke, frisse en gezonde salade dat iedereen kan maken. ...

Dit recept is een erg leuk dessert, die je kunt serveren in een glas. Of ...

Waarom glutenvrij eten?

Glutenvrij eten kan je om verschillende oorzaken doen. Je kunt bijvoorbeeld een glutenallergie of glutenintolerantie hebben. Dan kun je gluten niet goed verdragen en worden deze niet goed opgenomen door je darmen. Glutenintolerantie wordt ook wel coeliakie genoemd. Ook wanneer je hier geen last van hebt, zou glutenvrij eten echter voor voordelen kunnen zorgen. Als voordelen worden genoemd dat je je vrolijker gaat voelen en dat je huid mooier gaat stralen. Ook zou het darmklachten en allergieën verlichten en zorgen voor meer energie. De moeite waard om te proberen dus.

Glutenvrije recepten voor het ontbijt

Glutenvrij eten begint al bij het ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere granola? Maar ook ontbijtkoek kun je glutenvrij maken. Verder is het een prima idee om de dag te starten met een frisse salade. Een glutenvrij ontbijt geeft je een goede start van de dag. Dankzij de glutenvrije recepten op Kooktijdschrift.nl kun je lekker gevarieerd en afwisselend eten.

Glutenvrije gerechten

Het avondeten is een belangrijk onderdeel van elke dag. Met glutenvrije recepten is ook jouw diner compleet. Het is net zo lekker als recepten waarin wel gluten gebruikt worden. Wat dacht je ervan om een pizza te bakken? Van pizzadeeg zonder gluten natuurlijk! Soep is een van die gerechten waarmee je eindeloos kunt variëren. Bij glutenvrije soep kun je denken aan tomatensoep en groentesoep, maar ook kastanjesoep en minestrone behoren tot de mogelijkheden. Wraps zijn ook altijd lekker bij het avondeten en bovendien makkelijk klaar te maken. Een glutenvrij dessert maakt je maaltijd helemaal af.

Hartige en zoete glutenvrije hapjes

Binnenkort een feestje op de planning staan? Dan zijn glutenvrije hapjes een must. Dat begint al met de taart en koekjes. Glutenvrije appeltaart, chocoladetaart of kwarktaart zijn voortaan geen enkel probleem meer. Met de glutenvrije recepten van Kooktijdschrift.nl zet jij heerlijk glutenvrij gebak op tafel. Ideaal voor een glutenvrije high tea. Ook een cake recept zonder gluten is geen enkel probleem. En wat dacht je van speculaas? Voor hartige glutenvrije hapjes kun je bijvoorbeeld denken aan soesjes met roomkaas of glutenvrije bladerdeeghapjes. En een garnalencocktail kan als voorafje, maar je kunt het ook prima als chic hapje tussendoor serveren. Een gevulde courgette vindt vrijwel iedereen lekker en met de juiste ingrediënten is dit glutenvrij, gezond én heel smakelijk.

Op Kooktijdschrift.nl doe je inspiratie op voor lekkere glutenvrije hapjes, maar ook voor ontbijt, lunch en diner. Laat je verrassen en zorg voor variatie aan jouw tafel. Genieten!