Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

ramen is een perfecte soep voor in de herfst! Het is hartverwarmd en hartig. Dit ...

Okonamiyaki is een van de bekendere gerechten uit Japan. De eenvoud van dit gerecht in ...

gyoza's waren in Japan voor mij hapjes die ik maar al te graag bestelde. Het ...

Udon noedels zijn de dikke noedels die doorgaans worden gegeten tijdens het ontbijt. De noedelsoep ...

Japan heeft zoveel meer te bieden dan enkel sushi. tonkotsu ramen is een erg bekend ...

Een Japans gerecht voor elk moment

Typisch Japans eten doe je misschien het liefst bij de Japanner. Maar wij hebben de geheimen van de Japanse keuken voor je ontrafeld en hebben een aantal heerlijke recepten voor je verzameld. Bijvoorbeeld voor een lekkere soep of voor een smakelijk hoofdgerecht met kip en rijst. Zo kun je zowel voor de lunch als voor het diner een geschikt recept vinden. De authentieke Japanse recepten zijn op zijn lekkerst met verse ingrediënten.

Japanse soep maken

Wil je echt een Japanse soep maken, dan denk je wellicht het eerst aan miso soep. De basis van deze soep is dashi, de bouillon, in combinatie met miso, een pasta van sojabonen. Verder zit er vrijwel altijd tofoe in, maar ook wakame, een soort zeewier. De ingrediënten worden vaak aangepast aan het seizoen en je kunt dus bijvoorbeeld ook een variatie maken met champignons. Een andere bekende soep is Japanse noedelsoep, ook wel noodle soep genoemd. Hier kun je ook zelf verse ingrediënten voor kiezen, zoals kip, champignons, gember, paksoi en rode peper om de soep lekker pittig te maken.

Authentieke Japanse recepten

Japanse recepten zijn vaak op basis van gebakken rijst met wokgroente. Hiermee kun je lekker variëren. Een lekkere groente uit de Japanse keuken is paksoi. Deze groente wordt overigens ook in de Chinese keuken gebruikt. Het is een ideale basis voor een lekker hoofdgerecht met kip. Wist je dat kip teriyaki typisch Japans is? Kip teriyaki kun je bijvoorbeeld combineren met broccoli, maar het is ook heerlijk met paprika. Ook yakitori is beroemd. Dit zijn gegrilde spiesjes in een lekkere saus. Hiervoor kun je kip gebruiken, maar ook rundvlees.

Ben je meer een visliefhebber, dan zijn er ook veel varianten op deze recepten. Je kunt yakitori bijvoorbeeld ook prima met vis combineren. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor sushi of sashimi. Deze gerechten vergen wel wat oefening, maar de smaak is heerlijk en als je het eenmaal in de vingers hebt, zal je het regelmatig klaarmaken. Op Kooktijdschrift.nl vind je diverse recepten voor ieder niveau. Zowel voor beginners als voor gevorderden is er dus een geschikt Japans recept te vinden.

Recepten uit Tokyo

Heb je op deze website nog niet genoeg inspiratie op gedaan, dan kun je ook altijd een kijkje nemen in het kookboek Recepten uit Tokyo, van Maori Murota. Er staan veel sfeervolle foto’s in, maar ook handige tips voor het maken van sushi en sashimi. Verder staat er extra uitleg in over de diverse producten en het bewaren daarvan.