Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Zelf lasagne maken

De kant-en-klare lasagne ken je vast al, maar zelf lasagne maken, levert een nog veel lekkerder eindresultaat op. Je kunt kiezen voor je favoriete kaas als topping. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella, een kaas die lekker draderig wordt wanneer deze smelt. Maar ook brie en port salut zijn prima mogelijkheden. Ga je liever voor een Hollandse kaas, neem dan een belegen soort, omdat deze iets pittiger is in combinatie met je gerecht. De lasagnebladen kun je eveneens zelf maken, maar dit kost je wel wat tijd. Je kunt vers pastadeeg kopen als basis, maar ook kant-en-klare lasagnebladen zijn een mogelijkheid. Zorg er wel voor dat de bladen goed bedekt worden door het mengsel, omdat deze anders hard en krokant kunnen worden, en dat is niet de bedoeling bij dit gerecht.

Lasagne met vlees of vis

De basis van lasagne zijn de lasagnebladen, maar de saus is uiteraard ook belangrijk. Je kunt hierbij kiezen voor een basis van vlees of vis. Bij vlees is de meest logische keuze gehakt. Dit kun je rullen, waardoor je het goed door de schotel kunt verdelen. Gebruik je er kipstukjes voor, snijd dit dan echt heel fijn, zodat je het gemakkelijker kunt verspreiden. Bij een vleeslasagne horen natuurlijk ook groenten. Wat dacht je van een combinatie van kip en courgette? Ook paprika is een echte klassieker als het op lasagne aankomt. En voor de tomatensaus kun je niet alleen tomatenpuree als basis nemen, maar ook verse tomaten.

Een lasagne met vis is ook een mogelijkheid. Vaak wordt hier voor zalm gekozen, maar ook garnalen zijn een goede optie. Je kunt dit bijvoorbeeld weer combineren met spinazie. Verse kruiden maken jouw zelfgemaakte lasagne nog lekkerder. Basilicum is erg geliefd in de Italiaanse keuken en wanneer je dit eens probeert, zal je meteen weten waarom dit zo is. Ook tijm en rozemarijn zijn typisch Italiaanse kruiden.

Vegetarische lasagne

Een vegetarische lasagne maken voor de liefhebber? Dan kies je bijvoorbeeld voor een basis van courgette. Deze kun je gemakkelijk in lange, dunne plakken snijden, zodat je lasagne mooi opgebouwd wordt. Ook aubergine is een ingrediënt wat je hiervoor zou kunnen gebruiken. Wist je dat er zelfs pompoen voor een lasagne recept gebruikt kan worden? Dit zal je voornamelijk in de herfstmaanden kiezen. Ideaal wanneer je een beetje variatie wilt! Deze vega lasagne kun je bijvoorbeeld combineren met kerrie, maar de traditionele tomatensaus kun je ook combineren met pompoen.

Met de gerechten op Kooktijdschrift.nl zal jij je niet snel vervelen. De talloze varianten zijn een inspiratie voor jou en anderen. Zo zet je steeds weer een andere lasagneschotel op tafel!