Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Een salade niçoise is een klassieke, frisse en gezonde salade dat iedereen kan maken. ...

Dit recept voor low and slow spareribs is bedoeld voor op de barbecue. Je laat ...

Dit is recept is erg eenvoudig om zelf te maken en is een leuke variatie ...

Zodra het lekker weer aan het worden is, kun je de barbecue weer uit de ...

Verse asperges

Het is weer aspergeseizoen! Een van de bekendste gerechten met asperges is asperge à la ...

Seizoensproducten in de lente

De lente is het ultieme seizoen voor verse groenten. De winter ligt weer achter ons en er gaat weer volop geoogst worden. Bekende groenten die je in deze periode kunt eten, zijn witte asperges. Deze liggen ongeveer van februari tot juni in de schappen. Groene asperges kun je vaak het hele jaar door eten. In de lente heb je ook weer voor het eerst verse sla. Komkommer hoort daar natuurlijk helemaal bij. Ook rabarber is een typische lentegroente. Dit wordt meestal tot de maand juli of augustus gebruikt. Meer oudhollandse groenten zijn meiraapjes en raapstelen. Ook lamsoren kun je alleen tussen maart en augustus vers kopen in Nederland. Wist je dat deze zilte groente uit Zeeland komt?

Lente recepten voor elke dag

Met de lente recepten van Kooktijdschrift.nl zet jij elke dag een lekker gerecht op tafel. Hierbij kun je denken aan frisse salades met pasta, maar ook aan een feestelijke ovenschotel. Voor de lentemaanden kun je allerlei lekkere frisse voorgerechten bedenken, zoals meloen met ham of een lekkere salade met kipstukjes. Kies je voor een warm voorgerecht, dan kun je denken aan een lekkere lentesoep met dille of een romige aspergesoep.

Ook op het gebied van hoofdgerechten valt er van alles te bedenken. Broccoli met pasta, kip en room is een heerlijk gerecht, maar ook een lente risotto met venkel en asperges is een groot succes. Verder is penne ook heerlijk in combinatie met lentegroenten. Over het nagerecht hoef je niet lang na te denken: wat dacht je van een lekkere rabarbercrumble? Wanneer je niet zo van rabarber houdt, is een perencrumble ook een prima idee.

Feestelijke recepten voor feestelijke dagen

Lente is niet alleen de tijd van de lammetjes en de ontluikende bloemen, maar ook van Pasen. De paasdagen zijn vaak ideaal om met de familie door te brengen en een heerlijke paasbrunch is dan altijd een goed idee. Je kunt mini sandwiches op tafel zetten of kiezen voor mini tosti’s. Verder is een brunch pas echt compleet met wat lekkere zoetigheden, zoals chocolademuffins en petit fours. Dit is misschien niet de gezondste keuze, maar staat wel heel gezellig. Wanneer je voor suikervrij of koolhydraatarm gaat, zijn daar overigens ook leuke recepten voor te vinden. Op zoek naar ideetjes voor een diner met Pasen? Dan kun je daar uiteraard ook een van onze lenterecepten voor kiezen. Een hoofdgerecht met asperges, ook wel het witte goud genoemd, is bijvoorbeeld een echte klassieker, maar een pasta met een roomsaus is ook een prima idee.

Doe inspiratie op en geniet van een van de heerlijke lente recepten van Kooktijdschrift.nl!