Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

In de Indonesische cultuur staat nasi kuning voor rijkdom. Dit komt, omdat de rijst lijkt ...

De sandwich is de ideale lunch voor in de middag. Met name nu iedereen thuiswerkt ...

Ik ben zelf altijd erg fan van gekruide gerechten. Vandaar dat ik ook graag köfte ...

De luchtige crème in combinatie met de hartige karamel en de zoete smaak van de ...

Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt ...

Kabeljauw is een van die vissen die bijna iedereen lust en is geserveerd met een ...

Mosselen zijn op meerdere manieren te bereiden. Wij geven je ter inspiratie 3 recepten voor ...

Een eenvoudig gerecht om zelf te maken: gebakken zeetong met remouladesaus. Je hebt het gemaakt ...

Deze heerlijke hartige soep is een pittig en romige noedelsoep die gemaakt is op basis ...

Zo langzaam en zeker begint het weer een beetje af te koelen en mogen de ...

Deze Belgische klassieker blijft zeer geliefd in Nederland. En terecht, de heerlijk licht ziltige ragout ...

Makkelijke recepten voor ontbijt en lunch

Ontbijt en lunch zijn essentiële maaltijden. Misschien besteed je hier vaak veel minder aandacht aan dan het diner, maar ze zijn minstens zo belangrijk. De meest gezonde opties zijn altijd de volkoren varianten, of je nu voor een boterham of een wrap kiest. Het is een goed idee om je dag al te beginnen met fruit en neem je wat groenten bij de lunch, dan is je voedingsschema mooi in balans. Voor ontbijt en lunch kun je bijvoorbeeld kiezen voor simpele gerechten als een wrap met kip en salade of voor een omelet of roerei. Dit maak je snel klaar en kun je zowel koud als warm eten. Heb je nog een kliekje over van de vorige dag, dan kun je dit ook altijd met de lunch opeten.

Simpele gerechten voor het diner

Een diner hoeft heus niet altijd uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht te bestaan. Met de simpele gerechten van Kooktijdschrift.nl kun je zelf de keuze maken hoe je jouw diner samenstelt. Hier vind je eenvoudig recepten voor voorgerechten, maar ook voor hoofdgerechten. Zo kun je zelf lekkere maaltijden maken zonder dat het je te veel tijd kost. Bij een makkelijk voorgerecht kun je denken aan een pastasalade of een salade met kip. Ook een soep maken hoeft niet moeilijk te zijn. Onthoud hierbij wel dat soep even moet trekken en dat het dus tijd kost voor deze op smaak is.

Een makkelijk hoofdgerecht zelf maken? Denk aan een stamppot of een stoofpot in de wintermaanden en een frisse salade in de zomermaanden. Maar ook een Griekse moussaka of een Japanse kip teriyaki hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Of je nu voor de nationale of internationale keuken kiest, op Kooktijdschrift.nl vind je makkelijke recepten voor iedere smaak.

Makkelijk recept met kinderen maken

Kinderen willen vaak met alles meedoen en ook in de keuken zullen ze soms hun steentje willen bijdragen. Is het weer zo’n dag, kies dan vooral voor een makkelijk gerecht dat jou en hen niet veel tijd zal kosten. Kinderen zien graag resultaat van hun bezigheden en als het snel klaar is, zullen ze hier zeker blij mee zijn. Wanneer je kiest voor bladerdeeg of pizzadeeg, kun je allerlei leuke voorstellingen maken, zoals een bootje. Met paprika, tomaat, courgette, broccoli of andere groenten maak je het lekker kleurig en gezond.

Makkelijke gerechten voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen wil je echt niet de hele dag in de keuken staan, maar wel wat lekkers op tafel zetten. Ook daarvoor zijn onze makkelijke recepten heel geschikt. Je vindt hier makkelijke recepten voor allerlei gelegenheden, of dat nu voor een verjaardag, Pasen of Kerstmis is. Met bladerdeeg kun je leuke vormpjes maken, waarmee je de maaltijd een extra leuk tintje kunt geven. Steek bijvoorbeeld kuikentjes uit voor de paasdagen, een leeftijd voor een verjaardag en sterretjes met Kerstmis.